Nästan avgjort i Formel 1

rnn.yqe.      -    287 Views

Nästan avgjort i Formel 1

I Formel 1 så har vi snart avverkat hela säsongen och det är redan klart att det är Mercedes som kommer att vinna  konstruktörsmästerskapen före Red Bull Racing och – Williams Mercedes.

Mercedes för hela slanten

Det verkar alltså som att det kommer att bli dubbla pallplaceringar i år för Mercedes om man ska överdriva lite – Williams är ju egentligen ett helt eget stall men kör i år med en Mercedesmotor. Mercedes förare har i år har gjort rent fantastiska resultat. I toppen så hittar vi förstås de två förarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg som nu ensamma slåss om vilken som ska vinna förarmästerskapen. Just nu är det fördel för Hamilton som vunnit de tre senaste loppen. Men avgjort är det inte med tanke på att det dels är tre tävlingar som återstår och dels för att den sista tävlingen ger dubbla poäng.

Ericsson jobbar vidare

Marcus Ericsson som till denna säsong blev förste svensk att köra Formel 1 på över 20 år har detta till trots haft en tung säsong där ägarna redan tidigt på säsongen valde att sluta satsa pengar till stallet, vilket innebar att Ericsson helt enkelt fått köra i en urusel bil i jämförelse med sina motståndare.

De som trott att svensken inte hållit måttet bör dock läsa sin läxa innan de uttalar sig. I en bil som i kurvorna uppnår samma kraft som en katapultstart med flygplan (5G), en bil som dessutom varit riktigt dålig så har han tangerat stallets bästa placeringar någonsin. Detta har gjort att det snackas om Ericsson hos de andra stallen och enligt uppgift till Sportbladet (i den länkade artikeln) så förs nu samtal med fyra stall.

Det lär nog dock dröja ett tag innan det är klart vars Ericsson kör nästa år, men mycket pekar på att han kör Formel 1 även nästa år. Glädjande nog så menar man från Caterhams sida att om han blir kvar i stallet så kan han räkna med en betydligt mycket bättre bil att köra till nästa år. Bara en sån sak!

Kategorier

Arkiv