Säkerhet ombord på motorbåten

Säkerhet ombord på motorbåten

När du åker ut på en tur med en motorbåt är det viktigt att du tänker på säkerheten framför allt. Först och främst måste även du som simmar bra ha flytväst på dig. Det kan vara skillnaden mellan liv och död i många situationer.

Innan du lämnar bryggan så bör du kontrollera om all nödvändig utrustning finns ombord. Om någonting viktigt fattas så behöver du skaffa det omgående. Företaget Erlandsons Brygga säljer båttillbehör i bland annat Stockholm och Göteborg.

Viktiga regler till sjöss

Precis som på land finns det lagar och regler som du måste tänka på när du kör en motorbåt. Då blir turen en trevligare och säkrare upplevelse för alla. Som när du kör bil så ska du förstås avstå från alkohol och hålla farten. Risken för att farliga situationer ska uppstå minskar avsevärt om du bara tar det lugnt och inte kommer för nära andra båtar.

Glöm inte att ta en titt på väderrapporten innan du åker ut på sjön. Om det finns minsta risk för hårt väder är det bäst att ställa in. Dessutom ska du aldrig överskatta din båt. Om du ger dig ut på större vatten än din motorbåt klarar av så kan du få stora problem.