Intresset för motocross

Intresset för motocross

Ett intresse för motocross kan börja i tidig ålder. Så klart så är det då någon i familjen som redan håller på med detta och barnen växer in i det sammanhanget. Som 5 till 7 åring så kan man börja med så kallade minicross och få känna på hur det är att köra dessa.

Som vi skrev i ingressen så kan det vara någon av föräldrarna som håller på med motocross som gör att barnen blir intresserade av detta. Det är en naturlig del av deras liv och när de har åldern inne så skaffas det små motorcyklar för barnen att få åka på. Man växer in i detta och kommer så klart att tävla när man känner sig redo för detta. I motorklubbar så finns det tävlingar för alla åldrar. För de yngsta så finns det en guldhjälmslicens att ta inom klubbar. Hos Swemo och du kan läsa om de andra licenserna som finns.

Så klart så är det en hel del arbete med cyklarna som ska fixas med då man inte kör. Det gäller att man underhåller sina motorcyklar så de fungerar som de ska när det är dags att ge sig ut på banan. Se till att ni har det som krävs för att kunna hålla på med era motocross hojar hemma. Det kan vara mekpallar och andra prylar som är bra att ha när man håller på med motocross. Även reservdelar är bra att skaffa sig så man kan byta ut när det finns behov. Både hemma och om man är på tävling så är det viktigt att kunna ta hand om sin hoj.