Skruva och meka själv

Skruva och meka själv

För ett par år sedan kom ett förslag från Naturvårdsverket som dels skulle innebära förbud att meka med bilen själv samt att återanvändning av reservdelar skulle stoppas. Det blev ett ramaskri och som tur var gick förslaget aldrig igenom.Det gladde förstås många av de som faktiskt gillar att ta hand om sin bil själv och tittar man runt lite på nätet på olika forum så ser man också att det är en hel del aktivitet där, och en hel del skruvande som pågår. Här får du som är i färd att göra just detta några tips i ämnet.

Sköt det själv

En bra sida att ta en titt på är Trafikverkets. Där kan man läsa om sådant som fordonsägaren bör se till regelbundet. Det handlar bland annat om olja och filter samt däckens beskaffenhet och tryck. Nivån skall man kontrollera vid minst varannan tankning. Den som är lite händig kan klara många saker själv och därmed spara in en hel del i verkstadskostnad.

Forumhjälp

Självfixaren behöver givetvis en del verktyg och den duktige vill säkerligen få tag i reservdelar. Har man en bra manual och dessutom kompisar, både fysiska och virtuella löser man de små reparationerna galant på egen hand. Verktyg och delar hittar man till exempel på sajten Mekster.se. På sajten finns en mycket genial sökfunktion som gör det till ett nöje att enkelt hitta de delar man är ute efter. Mekster har alla de verktyg och reservdelar du kan tänkas behöva.

Goda vinster

På Trafiksäkerhetsverkets sida kan man läsa om hur man kan minska bränsleförbrukningen. Detta gör man enkelt genom återkommande översyn och service. Rengöring av motorn är också en sak man enkelt kan sköta själv. Vid oljebyte gör en invändig tvätt att den nya oljan inte förorenas av gamla rester. Detta är också en klar vinst i längden. Tänker man långsiktigt kan både plånbok och bil må bättre genom att själv serva bilen med jämna mellanrum.