Rykten F1 2014

Rykten F1 2014

Ryktena går vilt gällande vem som kommer köra att för vem nästa säsong och väldigt få av alla påståenden verkar stämma överens med varandra. Fernando Alonso är föga förvånande i fokus för de flesta spekulationerna, detta trots att Ferarri har gått ut med att han kommer köra för dom nästa säsong.

Anledningen att alla andra rykten ens kan hållas vid liv är på grund av fåglar som viskar att Alonso har ställt en mängd krav på Ferrari, vilket om dom inte uppfylls, gör att han lämnar stallet för ett annat.

Somliga pekar på Lotus som hans nästa hemvist då Flavio Briatore tydligen skall vilja tillbaka dit men kräver då Fernando Alonso på sin sida. Andra påstår att Honda köper loss Alonso åt McLaren.

Sebastian Vettel verkar däremot vara ett säkert kort och skall enligt alla parter fullfölja sitt kontrakt med Red Bull även 2015.

Bortsett från detta är allt osäkert och jag skulle hellre spendera en kväll vid Casinostugan än att satsa pengar på var Alonso kommer kör nästa år. Oavsett hur det slutar kommer det bli en intressant säsong.

Caterhams rykten ligger tyvärr inte lika långt fram som förarbytena. Ryktena gällande stallets ekonomiska situation byter av varandra och enligt vissa är situationen är akut. En källa nära däcktillverkaren Pirreli ska tydligen fått höra att dom kommer sluta leverera däck till stallet till deras tidigare skulder är betalda. Frågan är då om de ens kommer klara sig säsongen ut, det bådar verkligen inte gott.