Serva bilen hos mekaniker

Serva bilen hos mekaniker

Många använder sin bil varje dag för att pendla till jobbet medan andra använder den bara ibland. Oavsett vilken typ av bilanvändare du är så behöver din bil bli servad regelbundet. Många saker går bra att göra på egen hand hemma men det rekommenderas att du någorlunda regelbundet låter ett proffs se över bilen då denne kan hitta saker du kanske inte tänker på.

När är det dags att lämna in bilen?

Serviceintervallen kan beräknas antingen på körsträcka eller på tid som passerat. Att beräkna på körsträcka är en bra riktlinje om man använder bilen regelbundet, till exempel om man kör till jobbet. Används bilen mer sällan är det dock bättre att räkna på tid – en gång per år. Risken finns annars att nödvändigt underhåll eftersätts under flera bara för att bilen inte kommit upp i ett tillräckligt högt milantal, enligt Motormännen.

Vad ska göras?

Det är mycket som behöver kontrolleras, vilket är varför det inte alltid räcker att bara byta oljefiltret. Det är många frågor du bör fundera över när det är dags att serva bilen. Du kanske undrar om du behöver byta oljan eller kanske glykol? Eller kanske om vattenfiltret eller bromsvätskan ska bytas? För att reda ut detta är det bäst att vända dig till en expert. Din bils servicebok är viktigt att ha till hands när du lämnar in den och du bör förvara den på en säker plats. Den är även viktig att ha med om bilen ska säljas.

Hur bokar man?

Att boka tid gör man enkelt idag tack vare internet. Många bilverkstäder har idag smarta och smidiga system där du får god hjälp och där du kan boka tid hos en mekaniker i endast några få enkla steg. Många gånger annonseras också särskilda erbjudanden online vilket gör att du kan spara pengar på servicen.En regelbundet servad bil gör att du kan känna dig trygg ute på vägarna – du kan lita på att din bil är i gott skick och att bromsar och annat fungerar som de ska.