Racing – mer än bara gas och koppling

Racing – mer än bara gas och koppling

Det har gått ett tag sedan vårt senaste inlägg, ett inlägg som handlade om att F1 nästan var avgjort och kampen stod mellan Hamilton och Rosberg. Det blev till slut Hamilton som spelade sin kort bäst och blev världsmästare.

Formel 1 – som ett parti poker

Att vi skrev att han “spelade sina kort bäst” var med viss baktanke eftersom vi idag tänkte ta ett lite annorlunda perspektiv på racingsporten. För oss vid sidan av racingbanan så är det ju mestadels gasa, bromsa och svänga som vi ser, men det är ju så mycket mer som ligger bakom som vi inte ser med blotta ögat.Under säsongen så liknade Hamilton duellen med poker, den mellan honom och Rosberg alltså. Han menade att de har en precis likadan bil och tillgång till samma information och feedback. Men samtidigt så sitter man på en uppsättning kort som man inte vill att de andra förarna ska känna till och kunna se. Det Hamilton dock hade som poäng i sitt resonemang var att han och Rosberg såg varandras kort och att detta gjorde det mycket svårare att slå varandra. Men den generella poängen är att man måste syna motståndarens kort för att kunna vinna racet.

Racingerfarenhet – en fördel i kortspel?

Det  man då kan fråga sig är ju om det går att dra nytta av denna analysförmåga man besitter som racingförare när man faktiskt på riktigt spelar kort. En person som tycks ha gjort det är Jorge Limon, en föredetta racingförare som numera tillhör ett elitlag av pokerspelare. Limon, som kommer från Mexico har en brokig professionell karriär skulle man lugnt kunna säga. Från att först studera till ingenjör – som han sedermera avbröt för att försöka nå drömmen om att försörja sig som racingförare.Karriären som racingförare gick dock inte riktigt lika bra som han hade hoppats, och Limon började snegla på andra sätt att försörja sig. Det började med spelet StarCraft, men gick snart vidare till poker – något som han uppenbarligen hade talang för med tanke på att han enligt uppgift aldrig har fyllt på sin bankroll (konto med pengar som används till bla. pokerspel), sedan de första 10 amerikanska dollar han dessutom fick gratis. Kanske är det analysförmågan från racingtiden som varit till hjälp – eller kanske är han bara en naturtalang.. alldeles oavsett så kan man säga att det minst sagt går bra för honom – och racingen har han råd att hålla på med vid sidan av spelandet, snacka om flyt.