Nya digitala bilar

Nya digitala bilar

I takt med utvecklingen så kommer bilar att bli mer och mer digitala, vi ser redan hur de nya bilarna moderniseras med internetuppkopplingar och annat som kan underlätta både för förare och verkstäder när man handhar bilarna. Det som för bara ett par år sedan ansågs nästan som science fiktion är i dag verklighet och vad vi kommer att få uppleva i framtiden inom bilbranschen kanske kan vara självstyrande bilar eller varför inte flygande bilar.

Det är spännande att se hur utvecklingen går framåt inom det mesta som vi använder oss av dagligen. Bilar är ett måste för många och den utvecklingen har verkligen tagit oss in i framtiden. Tesla är ett modernt och relativt ny bilmodell som verkligen satsar på digital uppkoppling. 

Vi vill kunna vara uppkopplade mer och mer, och fördelarna med att en bil är kopplad digitalt kan vara att man ser när exempelvis bromsarna börjar vara dags att byta eller andra slitna på detaljer i bilen. Verkstäder idag kopplar upp sig digitalt för att se status på motorer och annat, tänk dig att du ringer en verkstad och den kan säga vad som kan vara på väg att bli fel med din bil. Kanske i en framtid så går felet att åtgärda på distans med hjälp av digitala verkstäder som man bara skickar ett meddelande till. Snabbt och effektivt. Nöjesbiten är en annan del, även om du inte har en ny bil så kan man idag köpa ett så kallat Car Fi med internetuppkoppling som delar ut internet till befintliga enheter i bilen eller annat fordon.

På så sätt kan passagerare utnyttja Internets fulla kraft och se på film eller spela spel. Medans barnen sitter i baksätet och tittar på streamad barnkanal så kan passageraren fram logga in på ett av många online casinon och spela ihop reskassan. Det finns många bra funktioner med en uppkoppling till Internet i bilen, kartfunktioner går snabbt att ladda hem för att kolla närområdet för att hitta dit man ska eller om barnen börja bli hungriga så kan man leta upp närmaste matställe.