Dela ditt intresse med barnen

Dela ditt intresse med barnen

Att vara intresserad av bilar och motorsporter kan ta väldigt mycket tid och det kan vara lite komplicerat att få tiden att räcka till om man även har har familj och barn. Om du inkluderar dina barn i ditt intresse så kan det bli en rolig aktivitet för hela familjen. 

Är man intresserad av att meka med bilar eller att utöva någon form av motorsport är både lärorikt och roligt och ofta så är det ett konstant flöde av nya lärdomar och nya bilar, modeller och saker som händer som man tar in. En bilfantast känner ofta en stark passion för sitt intresse och det finns väldigt många som älskar att greja med bilen, åka eller se på när bilarna körs. Har man då familj och barn så är det endast en positiv sak att ta med barnen i sitt intresse och föra det vidare till dem. Barnen kommer tycka om att vara med dig ute i verkstaden eller var med ute på åkturer eller på banan där bilarna körs. De flesta barn ser upp till sina föräldrar och avgudar allt de gör så får de vara med från tidig ålder så kommer de snabbt att förstå vad de får och inte får göra. Snart nog så kommer du ha ett fantastiskt roligt utbyte tillsammans med ditt barn. Uppmuntra dem allt du kan i intresset som till exempel att titta på bilar och bilfilmer på nätet, bilinspirerande barnfilmer så som “Bilar” eller varför inte köpa dem en trampbil. Det finns till och med trampbilar i miniformat utav fullstora bilar så rätt var det är så finns det en som ser ut som din stora bil.

Låt barnen vara med så mycket som möjligt oavsett om bilen ska servas på verkstad eller om du fixar och trixar med den själv. Barn lär sig fort och än om de kanske inte kommer bli bilentusiast som vuxen så kommer barnet att ha mycket nytta av att veta hur en bil fungerar och ser ut under skalet. Dessutom så finns det ingenting ditt barn hellre vill än att få tid med dig som förälder och då spelar själva aktiviteten mindre roll. Så du kan kombinera ett passionerat bilintresse med familj och barn det handlar bara om att uppleva och göra det tillsammans.