NASCAR

admin      -    217 Views

NASCAR

NASCAR är förkortningen till National Association for Stock Car Auto Racing, den amerkiskanska motorsports organisation som är älskad av miljontals amerikaner. Organisationen driver ett par NASCAR-serier som alla har hög popularitet inom motorkretsar.

NASCAR racing är en av de absolut största motorsporterna i USA. Publiksiffrorna är minst sagt imponerande, både om man ser till faktiska besökare under loppen och följare av TV-sändningarna. Tävlingarna bjuder sin publik på högoktanig aktion, men höga farter och täta fält, där mycket kan hända.

Banorna i Nascar är ovalformade och lätt tiltade i sidled för att bilarna ska tillåtas köra än fortare än vad som annars vore möjligt. Farten pressar bilarna och dess däck upp mot underlaget, något som ger bättre fästa och kontroll i de extremt höga farter som involveras i sporten.

Det kan på många sätt jämföras med hur ett roulettespel är uppbyggt, där kulan trycks upp mot väggen utav dess rörelsekraft, men där gravitationen tillslut får överhanden då farten på kulan gradvis saktar ner och tillslut leder till att den faller ner på ett slumpmässigt nummer. Om du själv vill överblicka vad vi menar, hittar du mängder utav ställen där du gratis kan testa på att spela roulette hos Svensk Casinoservice.

På sätt och vis är exemplet än mer passande då sporten faktiskt kräver att förarna är beredda att ta en hög risk. Alla som har erfarenhet utav Nascar-lopp vet hur vanligt det är att det stundtals dyker upp kraschscenarion där vissa av förarna har liten eller ingen påverkan på händelseförloppet. Det är helt enkelt omöjligt att väja om du har bilar på båda sidor om dig och en olycka uppstår mitt framför dig. Bromsa är det enda du kan göra, men många gånger långt ifrån ett tillräckligt alternativ.

Senaste inlägg

Kategorier

Arkiv